Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Musiikin striimaus lisää valinnanvapautta

March 7th, 2016 by viljami

Musiikin striimaus on nykyään jo niin suosittua varsinkin nuorison keskuudessa, että he eivät osaa kuvitellakaan elämää ilman musiikin lataamista netistä. Musiikin striimaus on tullut suositummaksi kokoajan myös vanhempien musiikinystävien keskuudessa. Enää ei monikaan osta tai kuuntele kokonaisia albumeja, mikä saattaa olla sääli, sillä albumit suunnitellaan kokonaisuuksiksi niiden luomisaiheessa. Musiikin striimaus on kuitenkin osa yhä nopeammaksi tulevaa kulutuskulttuuria.

music-illustration_zJVNNkLO_L

Kokonaisia albumeja voi striimata verkosta, mutta paljon suositumpaa on ladata vain artistin suosituin hittibiisi ja koostaa itse niistä mieluinen soittolista. Monet yritykset tarjoavat musiikkia kuukausimaksulla, jolloin suoratoistosivustolla ei tarvitse kuunnella tai katsella mainoksia. Kotimaisia ja ulkomaalaisia palvelun tarjoajia on lukuisia ja usein niitä voi kokeilla maksutta. Ilmaiset palvelut mainoksineen ovat kuitenkin suosittuja. Valitettavan suosittua on myös laiton lataaminen.

Musiikin striimaus on muuttanut musiikkiteollisuutta ennen kaikkea myös musiikin tekijöiden kannalta. Ennen bändin tai artistin suurin askel oli tulla levy-yhtiön valitsemaksi. Nykyään artistit ja bändit ottavat ohjat omiin käsiinsä ja julkaisevat aluksi ilmaiseksi tuotantoaan esim. You Tuben tai muun sosiaalisen median kautta.

Striimipalveluja tarjoavat yritykset tarjoavat palveluja nyt myös musiikin tekijöille. Samat luonnon lait kuitenkin ovat voimassa – suositut ja lahjakkaimmat pärjäävät ja yleisö loppujen lopuksi päättää, kuka menestyy. Eniten ladatut ja näkyvyyttä saaneet pääsevät radioiden soittolistoille ja live-keikoille, jotka taas vastaavasti lisäävät striimien määrää.