Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Suomen suosituimmat artistit

March 12th, 2016 by viljami

Suomalaisten artistien lista on vaikuttava aina tangokuninkaallisista pop- ja rap-tähtiin. Makuasioista ei voi kiistellä, eikä siitä, kuka on tämän hetken suosituin artisti, ellei sitten tuijota mustavalkoisesti albumeiden myyntimääriä tai konserttilippujen myyntituloja. Esittelemmekin nyt vain häviävän pienen murto-osan Suomen suosituimpiin kuuluvia muusikkoja.

Kaija Koo nousi suuren yleisön tietoon vuonna 1993 albumillaan “Tuulten viemää”, joka on Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin albumi huimalla 175 000 kappaleen myyntimäärällä. Kaija Koon muutkin albumit kuten esim. “Tuulikello”, “Unihiekkamyrsky” ja “Tuuleen piirretyt vuodet” löytyvät useista kodeista. Yhteensä ikinuoren Kaija Koon levyjä on myyty yli 500 000 kpl! Tämän lisäksi Kaija Koo on esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa, kuten Nelosen suositussa “Vain elämää”-sarjassa.

Juju on suomalainen rap-artisti, joka ottaa kantaa asioihin kappaleillaan. Juju julkaisi vuonna 2008 debyyttialbumin “Sekavuudesta selvyyteen”, joka käsittelee hänen päihderiippuvuuttaan ja siitä selviytymistä. Hänen kappaleensa “Oodi” oli valtavan suosittu YouTubessa. Jujun muut albumit ovat nimeltään “Mustavalkoista”, “Matkalla kadotukseen” ja “Julius Kivi on hullu”, ovat jatkaneet suosiota.

Cheek on megasuosittu suomalainen hiphop-artisti. Cheek on julkaissut yhdeksän albumia, joista neljä on ollut Suomen virallisen albumilistan ykkösenä. Lisäksi vaikuttavat 13 Cheekin kappaletta on päässyt Suomen virallisen tai latauslistan ykköseksi. Cheek on ollut jättimenestys YouTubessa – hänen videoitaan on katsottu yli 97 miljoonaa kertaa. Lienee tarpeetonta muistuttaa, että Cheek on ensimmäinen suomalainen artisti, joka on yksittäisenä artistina esiintynyt Olympia Stadionilla. Uskomattoman suuren suosion vuoksi Cheek piti stadionilla kaksi konserttia peräkkäisinä päivinä. Ennennäkemätöntä!