Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Metallimusiikki

December 3rd, 2014 by viljami

Metallimusiikki on raskasta rock-musiikkia, jonka tyypillisiä piirteitä ovat molempien jalkojen oma bassorumpu eli niin sanottu tuplabasari, sähkökitaran soinnin voimakas särö, samoin kuin myös basson, jonka ääntä muunnellaan särön lisäksi usein efektipedaalein.

Niin kitaristit kuin basistit käyttävät tavallisesti plektraa kielten näppäilyn sijaan. Laulajalta metallimusiikki vaatii melko paljon, sillä heiltä odotetaan yleensä melko laajaa äänialaa. Mieslaulajatkin laulavat usein hyvin korkealta ja kovaa. Joskus bändiä saattaa täydentää kokonainen sinfoniaorkesteri, jolloin äänimaailma on erittäin komea ja täyteläinen.

Suomessa metallimusiikki on erittäin suosittua ja yksi viime vuosien menestyneimmistä festivaaleista, Helsingin Suvilahdessa pidettävä Tuska keskittyy juuri metallimusiikkiin. Muutama merkittävin metallimusiikin esittäjä on esitelty kappaleessa ”Kuuluisia suomalaisia metallibändejä”. Niiden lisäksi on mainittava, että genre on monipuolinen ja uusia yhtyeitä nousee musiikin harrastajien riveistä jatkuvasti.

Metallimusiikin eri tyylilajeista kannattaa tässä yhteydessä mainita ainakin trash metal, joka syntyi 1980-luvulla hard core punkin pohjalta ja on paljon nopeampi ja aggressiivisempi musiikkityyli kuin edeltäjänsä glam metal, jonka kuuluisin edustaja lienee Van Halen. Megadeath ja Antrax ovat ehkä parhaat trash metallin edustajat.