Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Kuuntele musiikkia tietokoneeltasi – hanki hyvät kaiuttimet

August 1st, 2023 by Frida Padberg

Verkossa on paljon erilaisia kaiutinvalmistajia sekä hyviä kaiuttimia kotikäyttöön. Kotona kaiuttimista saa soitettua musiikkia erittäin hyvällä äänenlaadulla hyvin helposti. Moni on nykyaikana tottunut erilaiseen taustahälyyn ja musiikkiin.

Kotonakin voi raikaa erilaiset musiikit tauotta muun tekemisen taustalla. Ihmiset ovat siis tottuneet nykyaikana kuuntelemaan asioita. Myös hiljaisia paikkoja löytyy yhä maailmasta, mutta esimerkiksi Espoossa Suomen hiljaisimmassa huoneessa ei moni ole pystynyt olemaan kauaakaan.

 

Millainen kaiutin kannattaa hankkia?

Kotiin sopii sellainen soitin, joka on omiin neliöihisi nähden sopivan volyymin tuottava. Isompaan kotiin kannattaa hankkia isommat kaiutinjärjestelmät kuin taas yksiöön. Kaiuttimissa kannattaa kuitenkin aina panostaa laatuun, sillä se vaikuttaa myös musiikin kuuluvuuteen. Tietokoneen oma äänentoisto ei yleensä ole kummoinen, mutta kaiuttimilla sitä saa parannettua paljon.

Erilaiset älykaiuttimet ovat lisääntyneet maailmalla ja ne helpottavatkin monen arkea. Älykaiutin voi tulla kyseeseen, jos haluat antaa esimerkiksi äänikomentoja kaiuttimen kautta kotiisi. Suomessa ei kuitenkaan puheohjaus ominaisuudella saa paljoakaan kummoisuuksia kuten leffalippuja tai taksia tilattua uutisoi Yle.

Säästä omaa kuuloasi kaiuttimella

Kaiuttimella musiikin kuuntelu voi olla parempi vaihtoehto kuin kuulokkeilla. Tämä johtuu siitä, että musiikki ei soi suoraan kuulijan korvaan, vaan se jakautuu laajemmalle alueelle kotona. Kotona voisikin olla välillä hyvä luopua kuulokkeista ja vaihtaa musiikin tai podcastin kuuntelu kaiuttimiin oman kuulon säästämiseksi.