Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Suomalainen hard rock

May 18th, 2016 by Frida Padberg

Hard rock on rock-musiikin tyylilaji, jonka juuret ovat bluesissa ja 1960-luvun rockissa. Erityisesti The Whon tuotannolla oli suuri merkitys hard rockin kehittymiseen. Tunnetuimpia hard rock yhtyeitä ovat AC/DC, KISS, Aerosmith, Rainbow, Scorpions ja Thin Lizzy. Lista on loputon ja erityisesti suomalaiset ovat kunnostautuneet hard rockin saralla.

  • Peer Günt

Vuonna 1976 perustettu suomalainen hard rock yhtye, Peer Günt, tunnetaan suoraviivaisesta ja tinkimättömästä tuotannostaan. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat mm. I Don’t Wanna Be a Rock ‘n’ Roll Star ja Backseat. Suomen Kouvolasta lähtöisin olevalla yhtyeellä on useita kappaleita Yleisradion top 200-listalla ja bändi myös voitti aikoinaan Rockin SM-kilpailut.

  • Hanoi Rocks

Suomalainen hard rock legenda, Hanoi Rocks, tunnetaan parhaiten vuosien 1979–1985 kokoonpanostaan. Yhtye edusti hard rockin uutta aaltoa ottaen vaikutteita punk- ja glam-rockista. Yhtyeen kitarariffit ja kappaleiden rakenteet sen sijaan ovat puhdasta rock and roll bluesia. Hanoi Rocks on tuottanut pitkän listan hittejä, joista suosituimpia ovat Britannian singlelistalle yltäneet Up Around the Bend ja Tragedy.

  • Zero Nine

Oululainen Zero Nine perustettiin jo vuonna 1978, joten bändi on soittanut raskasta rokkia neljän vuosikymmen aikana! Julkisuuteen yhtye nousi vuonna 1980, esitettyään kappaleensa Down the Line televisiossa esitetyssä Levyraati-musiikkiohjelmassa. Yhtye on uransa aikana päässyt lämmittelemään mm. Iron Maidenia ja Def Leppardia.