Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Kansainvälisesti menestyvä bändi

October 17th, 2019 by Frida Padberg

Kansainvälisesti menestynyt yhtye tai artisti on brändi. Music promotion on olennaisessa roolissa menestyksessä mutta muita markkinointikeinoja ei ole syytä väheksyä. Monilla superjulkkiksiksi nousseilla on omat vaate- tai kosmetiikkabrändit. Näillä saadaan arvokasta lisämyyntiä ja tunnettuutta. On hyvä huomioida, että laatu ei välttämättä takaa menestystä. Jos artisti tai yhtye tekee marginaalimusiikkia, myös lisätuotteiden myynti on vähäisempää. Itse asiassa monet nykypäivän rahaa takovat artistit ovat laskelmoituja tuotteita, eivät niinkään uusia Sibeliuksia tai Vivaldeja.

Elektroninen musiikki on valtavirtaa

Hyvänä esimerkkinä laadun merkityksestä on tunnettu EDM-artisti David Guetta. Hän on pitkän linjan house-tiskijukka, joka soitti pitkään vinyyliltä ns. underground-hittejä. Tosiasiassa moni nykypäivän Guetta-faneista ei ole kuullutkaan Guettan vanhempia DJ-settejä. Ne ovat tyystin erilaista kuin mihin nykypäivän EDM-musiikissa on totuttu. Monet pitävät EDM-musiikkia halpana purkkapoppina, jota se varmasti house-musiikkiin verrattuna onkin. Tosiasia on kuitenkin, että vasta EDM-musiikkin siirryttyä Guetta nousi tuloissaan miljoonaluokkaan. Toisin sanoen yksinkertaisuus myy.

Internet-markkinointi kannattaa ottaa tosissaan

Oli sitten aloitteleva indie-bändi tai maailmanmainetta havitteleva räppäri, netin mahdollisuudet on syytä ottaa tavalla tai toisella haltuun. Hakukonemarkkinointi, promootiot ja eri kanavat musiikin jakamiselle on hyvä ottaa jatkuvaan seurantaan. Uusia palveluja tulee jatkuvasti saataville ja lähes kaikkia kannattaa hyödyntää. Kotikoneelta tai autotallista voi aivan hyvin ponnistaa haluamalleen tasolle. Se vaatii, aivan kuten ennenkin, lukuisia työntunteja ja harjoittelua sekä pysymistä alan kehityksestä kärryillä. Vain taivas on grindaajille rajana.