Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Näkyvyyttä bändille fanituotteilla

March 10th, 2017 by Frida Padberg

Bändi kasassa ja biisit hiottu kuntoon, ehkä pari keikkaakin takana – mutta miten ponnistaa hienkatkuiselta treenikämpältä suuren yleisön tietouteen? Jokainen bändi soisi varmasti hengentuotostensa kantautuvan mahdollisimman monen kuulijan korviin ja kenties poikivan levytyssopimuksen sekä keikkamahdollisuuksia muuallakin kuin tyhjillä nuorisotaloilla ja naapurikorttelin karuimmassa räkälässä. Ehkä haaveissa siintää jopa elannon ansaitseminen musiikilla. Bändin nimen saattaminen kaikkien huulille on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Miten saada näkyvyyttä?

Music Live

Voiko musiikilla elää?

Aloittelevaa muusikkoa ja autotalliin jumittunutta rockbändiä saattaa arveluttaa, kannattaako omaa yhtyettä edes yrittää markkinoida. Valokeilaan haluavia rämpyttäjiä löytyy taatusti joka kylästä ja pitäjästä, mutta vain murto-osa heistä pääsee koskaan koulun joulujuhlaesiintymisiä pidemmälle. Vaikka todennäköisyydet eivät vakuuttaisikaan jättimenestyksestä, onnistuu joku kuitenkin todistettavasti aina ja se tapahtuu harvoin sattumalta. Talouselämä-lehden mukaan rock-musiikki on parhaimmillaan hyvinkin tuottoisaa liiketoimintaa, mutta leivän syrjään kiinni päästäkseen on pelattava bisnesmaailman säännöillä: tarvitaan kovaa työtä ja etenkin markkinointia. Markkinointiin olennaisena osana kuuluvien, tunnettavuutta tuovien fanituotteiden myynti on lisäksi huomionarvoinen tulonlähde menestyvän musiikkiyhtyeen kassaan.

Markkinointiin kannattaa ehdottomasti panostaa

Vaikka bändi ei suunnittelisikaan miljoonien tekoa musiikilla, vaan unelmien täyttymys olisi jo pienikin kuuntelijajoukko ja muutama keikka vuodessa, määrätietoinen markkinointi kannattaa. Ahkera itsensä näkyväksi tekeminen on melkeinpä ainut keino ponnistaa treenikämpältä esiintymislavoille ja kerätä seuraajia sosiaalisessa mediassa: yhtye jää mieleen, kun sen nimeen ja logoon törmää toistuvasti ja tämä tapahtuu tietenkin parhaiten niin sanottujen merchandise-tuotteiden avulla. Jokaista aloittelevaa bändiä ilahduttanee tieto siitä, että omien fanituotteiden teetättäminen on varsin yksinkertaista.

Kaikkein kätevimmin homma hoituu tilaamalla tuotteet haluamallaan painatuksella mainostuotteita myyvältä nettisivulta. Esimerkiksi Axon Profil tarjoaa todella kattavan valikoiman erilaista kampetta, jota koristamaan saa oman bändinsä logon. Erityisesti t-paidat, kangaskassit ja tarrat ovat suosittuja kaikenkokoisten bändien sekä näiden fanien keskuudessa. Kuten musiikkilehti Soundissa todetaan, fanituotteiden maailma ja niiden sisältämät viestit ovat varsin moninaiset. Luovan musiikkipoppoon vahvuus voikin olla yleisön mielenkiinnon herättäminen mielikuvituksellisilla merchandise-ratkaisuilla aina omaperäisistä iskulauseista odottamattomiin tuotevalintoihin.

Mainiot ja yksilölliset painatustuotteet

Verkkokaupastamme tilaat nopeasti ja kätevästi persoonalliset ja laadukkaat mainos- ja liikelahjat millä tahansa painatuksella. Olipa kyseessä yritys, toiminimi tai yhdistys, uskottavuutta ja brändiä kehität parhaiten upeilla mainostuotteilla, kuten kynillä, mukeilla, kasseilla tai vesipulloilla. Vakuuta asiakkaasi ja yhteistyökumppanisi korkeatasoisella liikelahjalla, johon voit valita haluamasi painatuksen.

Luotettavaa ja nopeaa palvelua

Olemme jo vuodesta 2006 saakka toimittaneet lukuisille yrityksille, toimihenkilöille sekä monille toimijoille yksilöllisiä ja upeita mainostuotteita sekä liikelahjoja painatuksilla. Jos olet epävarma jostakin, kauttamme saat joka tilaukseen tarpeen tullen myös henkilökohtaisen yhteyshenkilön, jonka kanssa tilaus luonnistuu alta aikayksikön. Ilmainen toimitus, ilmaisia näytteitä, jättimäinen valikoima ja tietysti nopea toimitus. Lisää tietoa löydät tarpeen tullen oppaastamme.

Korkeatasoiset liikelahjat painatuksella

Laadukkaiden mainostuotteiden ei tarvitse maksaa kuitenkaan liikaa. Valikoimamme on hintatasoltaan kilpailukykyinen, ja tuotteista on mahdollista saada myös ilmaisnäytteitä, mikäli et ole varma tuotteen sopivuudesta yrityksellesi tai muulle käyttökohteelle. Valitse unelmiesi tuotelahja monien tunnettujen huippumerkien joukosta, kuten Bic, Stabilo, Lindt, Nike, Moleskine sekä Thermos.