Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Pelimusiikki on tärkeä osa kokemusta

November 15th, 2018 by Frida Padberg

Pystyisitkö ajattelemaan Angry Birds -pelejä ilman tuttua melodiaa? Tai Psyko-elokuvan kuuluisaa suihkukohtausta ilman jännitystä nostattavaa taustamelodiaa? Vastaus on luultavasti ei, ja sitä tukee myös arviot, joiden mukaan jopa 40 % pelien ja elokuvien suosiosta perustuu niiden musiikkiin. Ennen elokuvamusiikista muodostui hittejä, mutta tänä päivänä monien pelien musiikkia ollaan kuultu jopa konserttisaleissa.

Kolikkopelit eivät ole poikkeus

Vuosikymmeniä sitten pelikoneissa musiikkia ja vilkkuvia valoja käytettiin herättämään mielenkiintoa ja houkuttelemaan pelaajia. Nykyiset nettikasinoilla pelattavat, pelikoneiden digitaaliset serkut kolikkopelit ovat varustettu paljon järeämmillä tykeillä – kunnon musiikkiraidoilla. Miltä tuntuisi pyörittää pelikeloja samalla kun taustalla pyörivät tunnetut hitit tai elokuvista tutut musiikinpätkät?Monet pelivalmistajat ovat tehneet teemapelejä, joille he ovat löytäneet idean uusimmista elokuvista, legendaarisista bändeistä tai muista populaarikulttuurin ilmiöistä. Visuaalisen puolen lisäksi peliä on täydennetty myös aiheeseen liittyvällä taustamusiikilla, joka voi parhaimmassa tapauksessa olla esimerkiksi konserttitaltiointi bändin kovimmista hiteistä.

Guns`N`Roses

Pelivalmistaja NetEnt siirtyi rokkiaikaan keksimällä NetEnt Rocks -nimeä kantavan pelisarjan. Sen ensimmäinen tuotos oli legendaariselle rock-bändille, Guns`N`Rosesille, omistettu samanniminen kolikkopeli. Myöhemmin sarja sai jatkoa Jimi Hendrixin ja Motörheadin peleillä. Guns´N`Roses -kolikkopelissä pelaaja voi valita taustamusiikikseen yhden viidestä bändin suurimmasta hitistä, kuten Sweet Child of Mine, Paradise City ja Welcome to the Jungle. Koko peli käynnistyy mahtipontisesti konserttiyleisön hurratessa ja konserttitaltioiden välkkyessä peliruudulla.NetEnt ei ole jättänyt peliä pelkästään musiikin ja bändin varalle, vaan siihen on lisätty hurja määrä erikoistoimintoja, jotka luonnollisesti myös rokkaavat. Peli sisältää wild-symbolin, kolme erilaista bonuspeliä, yksittäisiä voittokertoimia ja kasaantuvia Legend Spins -wild-symboleita. Pelikokemukselta voi siis odottaa yhtä paljon toimintaa kun Axl Roselta bändin konserttilavalla.

Motörhead

Motörheadin pelissä mennään askel rankempaan suuntaan, kun hard rock-legenda astuu lavalle. Setti lähtee liikkeelle Lemmy Kilmisterin juonnolla ja konserttitaltioinnilla. Taustalla pyörivät esimerkiksi Ace of Spades, Overkill tai Iron Fist, ja peliruudun konserttilava-asetelma tekee tunnelmasta sopivan tumman ja rock-bändille sopivan. NetEnt on värittänyt peliä kahdella satunnaisesti aktivoituvalla bonuspelillä ja 76 voittolinjalla, joten siinä riittää paljon jytkyä kaikille bändin ja rockin ystäville.