Chaos Creation

Kuululisia suomalaisia metallibändejä

Ikisuosittu populaarimusiikki

May 13th, 2016 by Frida Padberg

Musiikkia on soitettu läpi aikojen, mutta muinaisen historian sijaan keskittykäämme hieman modernimpaan musiikkiin ja suosituimpiin musiikkityyleihin. Musiikki, jota kuuntelemme tänä päivänä, sai alkunsa jo 1950-luvulla Rock’n Rollina tunnetun ilmiön myötä. Musiikin kehitys oli nopeaa ja äkkiä bändit, kuten Beatles villitsivät nuorisoa ympäri maailman hiustyyliä myöten.Pian mukaan tulivat rockin uudet alalajit, kuten kevyempi rock ja R&B eli rhythm and blues. Nuoret artistit yhdistelivät rohkeasti näitä eri tyylejä, jotka jatkoivat kehittymistään aina nykypäivään saakka luoden uusia genrejä ja tuoden markkinoille uusia supertähtiä, kuten Superbowlin villinnyt Beyoncé, karismaattinen Usher ja upean äänen omaava Mary J. Blige.

Rock

Suomalaisittain lausuttu ”rokki” on populaarimusiikin suosituin muoto, joka on vuosikymmenien varrella haarautunut useisiin eri alalajeihin. Rock-musiikkia yhdistää se, että useimmista rock-bändeistä löytyvät ainakin soittimet, kuten sähkökitara, basso ja rummut. Rock-musiikilla on ollut tärkeä osa länsimäisessä nuorisokulttuurissa aina 1950-luvulta lähtien. Alkuperäisiä, maineelta kuolemattomia rock-tähtiä olivat mm. Elvis Presley, Chuck Berry, Buddy Holly ja Bo Diddley. Nykyajan rock-yhtyeiden parhaimmistoon puolestaan kuuluvat Linkin Park, Foo Fighters ja Muse.

Popmusiikki

Popmusiikki on rockin tapaan populaarimusiikin laji, joka kehittyi vaihtoehdoksi rock-musiikille. Pop-musiikki on rockiin verrattuna pehmeämpää ja enemmän nuorisolle suunnattua, laulujen ammentaessa teemansa usein riipivästä rakkaudesta ja haaveiluista. Vuosikymmenien vaihtuessa pop-musiikkin mukaan tulivat erilaiset modernit soittimet ja soundit sekä näyttävät lava-show’t. Kaikkien aikojen suurimpina pop-tähtinä pidetään nimiä, kuten Michael Jackson, Madonna, Britney Spears ja Lady Gaga.